Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σταϊκούρας: Συντηρητική η πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 3,6%
[Euro2day]: Σταϊκούρας: Συντηρητική η πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 3,6%

[Euro2day]: Σταϊκούρας: Συντηρητική η πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 3,6%

Από το «Ελλάδα 2.0» θα έρθουν 7,5 δισ. ευρώ φέτος, αλλά ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία, που εκτιμάται στο 2% του ΑΕΠ, θα φανεί το επόμενο έτος, είπε ο ΥΠΟΙΚ. Επανέλαβε την κυβερνητική βούληση για βαθιές μεταρρυθμίσεις καθώς και για μείωση φόρων.

Αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 3,6% εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική οικονομία έχει δείξει ισχυρή ανθεκτικότητα στην πανδημία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι πιο ενθαρρυντικές από τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αν υπάρξουν κάποιοι κίνδυνοι, το σενάριο για ρυθμό ανάπτυξης 3,6% είναι εφικτό.

Επίσης τόνισε ότι από το «Ελλάδα 2.0» θα έρθουν 7,5 δισ. ευρώ φέτος, αλλά ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία, που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 2% του ΑΕΠ, θα φανεί το επόμενο έτος και επανέλαβε την κυβερνητική βούληση για βαθιές μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0 » καθώς και για τη μείωση φόρων, με στόχο τον περιορισμό του φορολογικού βάρους στην οικονομία και την ενίσχυση της ανάκαμψης.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο τόνισε ότι οι στόχοι είναι μεταξύ άλλων η επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών μεγέθυνσης, η σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας, εντός του 2022, η επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας και ικανοποιητικών πρωτογενών πλεονασμάτων και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας έως το πρώτο εξάμηνο του 2023.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!