Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σταϊκούρας: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης μερίσματα και ενοίκια
[Euro2day]: Σταϊκούρας: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης μερίσματα και ενοίκια

[Euro2day]: Σταϊκούρας: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης μερίσματα και ενοίκια

Θα υπάρξει δημοσιονομική ευελιξία το 2022, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Δεν θα βαρύνονται με εισφορά αλληλεγγύης εισοδήματα δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων τα οποία προέρχονται από ενοίκια ή μερίσματα.

Εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα τα οποία εισπράττονται στη διάρκεια του 2020 θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2021, διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών, αυτό σημαίνει πως για παράδειγμα ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος εισπράττει εκτός από τον μισθό του και εισοδήματα από ενοίκια θα συνεχίσει να πληρώνει το 2021 εισφορά αλληλεγγύης για τον μισθό του αλλά με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα έχε «σβήσει» η εισφορά αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στο εισόδημα από ενοίκια.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης πως για τις μεν μισθωτές αποδοχές (ιδιωτικός τομέας), οι οποίες απαλλάσσονται το 2021 από την εισφορά αλληλεγγύης, η κατάργηση θα ισχύσει και θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες εισοδημάτων, μεταξύ των οποίων κεφάλαιο και υπεραξία κεφαλαίου, η κατάργηση θα ισχύσει επί των εισοδημάτων του 2020, η οποία θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021 και η ωφέλεια θα φανεί με τα εκκαθαριστικά το επόμενο καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!