Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις
[Euro2day]: Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

[Euro2day]: Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Πολύ στοχευμένα θα επεκταθεί τον Ιούνιο το μέτρο των μηδενικών ενοικίων. Η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού και το πρόγραμμα για την κάλυψη των πάγιων δαπανών.

Καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Το ζήτημα είναι τι έχουμε κάνει για να μην διογκωθεί το ιδιωτικό χρέος ή να διογκωθεί λίγο. Έχουμε κάνει πολλά, έχουμε πάρει ένα πλέγμα μέτρων, για να βοηθήσουμε τους πολίτες να μην συγκεντρώσουν οφειλές από φόρους, εισφορές και δάνεια. Έχουμε αναστολές πληρωμών φόρων, έχουμε δώσει πολλά χρήματα στην κοινωνία, υπάρχει το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση από το Κράτος των δόσεων δανείων και έχουμε ήδη διαγράψει οφειλές πολιτών, όπως συνέβη με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Υπ. Οικονομικών συμπλήρωσε πως «σε ότι αφορά τα μέτρα ενίσχυσης, εκτός από τα επιδόματα των 534 ευρώ, υπήρχε η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και άλλα μέτρα και έτσι για μια μερίδα συμπατριωτών μας δημιουργήθηκε ένα απόθεμα», αναφέροντας ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των καταθέσεων και από επιχειρήσεις και από νοικοκυριά. «Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά όταν προκύπτουν προβλήματα στην λειτουργία της πραγματικής οικονομίας», είπε ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στο ερώτημα εάν εξετάζεται αύξηση του αριθμού των δόσεων στις στις ρυθμίσεις οφειλών.

«Την Παρασκευή θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από την ΑΑΔΕ, για τα μηδενικά ενοίκια του Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!