Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σταϊκούρας: 4 δισ. από το Ταμείο Ανάπτυξης στα τέλη του μήνα
[Euro2day]: Σταϊκούρας: 4 δισ. από το Ταμείο Ανάπτυξης στα τέλη του μήνα

[Euro2day]: Σταϊκούρας: 4 δισ. από το Ταμείο Ανάπτυξης στα τέλη του μήνα

«Τα 2/3 είναι επιδοτήσεις και το 1/3 δανεισμός. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει και υλοποιούμε έργα, πριν καν εγκριθεί το σχέδιο», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ. Τι είπε για τη ρύθμιση σχετικά με τα κορωνοχρέη.

Μέσα στον μήνα θα γίνει η πρώτη εκταμίευση, ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Κανάλι-1.

«Είναι μια συλλογική δουλειά όλης της κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, έτσι ώστε να κατατεθεί ένα συντονισμένο, ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο και εγκρίθηκε μαζί με άλλα 11 σχέδια στη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο όλο σχέδιο. Ήταν το δεύτερο το οποίο κατατέθηκε και το τρίτο το οποίο εγκρίθηκε. Και μάλιστα με πολύ κολακευτικά σχόλια από τους θεσμούς και τους εταίρους», είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Το Ταμείο Ανάκαμψης εγκρίθηκε, θα γίνει εκταμίευση των πρώτων πόρων αυτό τον μήνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτιμούμε ότι θα είναι ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα 2/3 είναι επιδοτήσεις και το 1/3 δανεισμός. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει και υλοποιούμε έργα πριν καν εγκριθεί το σχέδιο. Χθες ανακοινώσαμε τα πρώτα 12 έργα που εντάσσονται προς υλοποίηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Βελτίωση του εξοπλισμού της ΑΑΔΕ, Σύστημα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για το Δημόσιο, Επέκταση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Δίκτυα-Οπτικές ίνες για Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Δημόσια Νοσοκομεία και Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, Ενιαία ψηφιακή Υποδομή και επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών μεταξύ του Δημοσίου – Επιχειρήσεων και πολιτών, η κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65, Ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακείων, Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, Αποκατάσταση-Συντήρηση-Ανάδειξη Μνημείων και της Ακρόπολης των Αθηνών και Ψηφιακή Μέριμνα».

Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «αυτό το Ταμείο είναι πόροι για να βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!