Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σταϊκούρας: 10 δισ. ευρώ με τα μέτρα στήριξης και τα δάνεια
[Euro2day]: Σταϊκούρας: 10 δισ. ευρώ με τα μέτρα στήριξης και τα δάνεια

[Euro2day]: Σταϊκούρας: 10 δισ. ευρώ με τα μέτρα στήριξης και τα δάνεια

«Διατηρούμε εφεδρείες για μελλοντικές παρεμβάσεις, ανάλογα με τη δυναμική των εξελίξεων», δηλώνει ο υπ. Οικονομικών. Ποιο είναι το όφελος στους μισθωτούς από τις μειωμένες εισφορές. Η απάντηση Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Μόνο τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα και τις συντάξεις θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης το 2021 με 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενους να γλιτώνουν από ένα βάρος συνολικού ύψους 770 εκατ. ευρώ για το επόμενο έτος.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από κοινού με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προχώρησαν σήμερα σε διευκρινίσεις μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το πακέτο ελαφρύνσεων των 6,8 δισ. ευρώ δίνοντας στη δημοσιότητα και τον πλήρη κατάλογο των νησιών όπου «σβήνει» ο ΕΝΦΙΑ.

Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 10.000 φορολογούμενους οι οποίοι έχουν την κύρια κατοικία τους στο νησί που εξαιρείται και η εξαίρεση αφορά αποκλειστικά τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται στο συγκεκριμένο νησί. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών το πακέτο μέτρων το οποίο ενεργοποιείται περιλαμβάνει:

1. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά 3 μονάδες για το 2021.

Κόστος: 820 εκατ. ευρώ.

2. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Κόστος: 770 εκατ. ευρώ.

Από την εφαρμογή αυτού του μέτρου ωφελούνται περίπου 1,2 εκατ. μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες που υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!