Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στα τέλη Αυγούστου μεταφέρεται η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
[Euro2day]: Στα τέλη Αυγούστου μεταφέρεται η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

[Euro2day]: Στα τέλη Αυγούστου μεταφέρεται η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Τέλη του καλοκαιρού η ψήφιση του σχεδίου νόμου για το νέο κεφαλαιοποιητικό επικουρικό ταμείο. Συνεχίζεται η διαβούλευση με θεσμούς, εταίρους και φορείς. Τι προβλέπει το νέο χρονοδιάγραμμα. Ποια «γκρίζα» σημεία προκαλούν ενστάσεις.

Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση για το νέο επικουρικό ταμείο, παρ’ ότι η ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου μετατίθεται για το τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Το σχέδιο νόμου θα βρίσκεται για 5 ακόμη μέρες σε δημόσια διαβούλευση και σύμφωνα με το νεότερο προγραμματισμό του υπουργείου, αμέσως μετά, θα προχωρήσει η επεξεργασία των σχετικών παρατηρήσεων και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο. Πρόθεση δε του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο να συζητηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την επαναλειτουργία της, πιθανότατα στις 23 Αυγούστου.

Παράλληλα δε, συνεχίζεται η διαβούλευση με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγου έχει ο ίδιος ενημερώσει τόσο τα ανώτατα στελέχη όσο και τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών για το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης αλλά και για τα αποτελέσματα των τριών μελετών που το συνοδεύουν. Εκεί, εκφράστηκαν κάποιες ενστάσεις και διαφορετικές εκτιμήσεις κυρίως ως προς το ύψος του κόστους μετάβασης και την επίδρασή της στο δημόσιο χρέος από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων, όμως συμφώνησαν ότι το κόστος τις δύο πρώτες δεκαετίες είναι μικρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!