Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στα σκαριά «Εξοικονομώ» για μικρές εταιρείες και τουριστικά καταλύματα
[Euro2day]: Στα σκαριά «Εξοικονομώ» για μικρές εταιρείες και τουριστικά καταλύματα

[Euro2day]: Στα σκαριά «Εξοικονομώ» για μικρές εταιρείες και τουριστικά καταλύματα

Ετοιμάζεται πακέτο 1 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις ενεργειακής αναβάθμισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι μικρές τουριστικές μονάδες σε προτεραιότητα, όπως και οι επιχειρήσεις ενεργειακής εντάσεως. Ποιες θα είναι οι επιλέξιμες δαπάνες.

Στην προετοιμασία «πακέτου» επιδοτήσεων ύψους 1 δισ. ευρώ για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών τους εγκαταστάσεων προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που επεξεργάζεται η ηγεσία του ΥΠΕΝ είτε να προκηρυχθεί ένα ενιαίο πρόγραμμα για επιχειρήσεις ενεργειακής εντάσεως και τουριστικά καταλύματα είτε αυτό να σπάσει σε δύο δράσεις. Το πιο πιθανό, πάντως, είναι να προκηρυχθεί πρώτα «Εξοικονομώ» για τον τουριστικό κλάδο με πόρους της τάξης των 500 – 600 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο είναι τα διαθέσιμα κονδύλια. Δηλαδή αν αυτά θα προκύψουν από το τρέχον ΕΣΠΑ ή το επόμενο αλλά και σε τι βαθμό θα υπάρξουν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κρίσιμη αυτή παράμετρος αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα με δεδομένο το ό,τι η ηγεσία του ΥΠΕΝ προτίθεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις εντός του Ιουνίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαράλαμπου Μαμουλάκη έδωσε ένα πρώτο περίγραμμα των επιλέξιμων δαπανών και των κριτηρίων συμμετοχής μόνο των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο νέο «Εξοικονομώ».

Έτσι στις επιλέξιμες δαπάνες θα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα του κελύφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!