Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στα ύψη η κερδοφορία 9μήνου για τις εισηγμένες
[Euro2day]: Στα ύψη η κερδοφορία 9μήνου για τις εισηγμένες

[Euro2day]: Στα ύψη η κερδοφορία 9μήνου για τις εισηγμένες

Τα κρίσιμα συμπεράσματα από τις οικονομικές καταστάσεις για την πορεία έως τέλη Σεπτεμβρίου. Χαμηλώνει δραστικά το μέσο P/E του ΧΑ. Τα ερωτήματα για τις εξελίξεις στο τέλος της χρονιάς εν μέσω κορύφωσης της ενεργειακής κρίσης.

Μέχρι χθες, 39 μη τραπεζικές εισηγμένες εταιρείες είχαν δημοσιεύσει είτε τις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου φετινού εννεαμήνου, είτε δελτία τύπου στα οποία περιγράφονταν οι οικονομικές τους επιδόσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Από αυτές τις 39 αυτές εισηγμένες:

Πρώτον, οι 35 εμφάνισαν κέρδη και μόνο οι τέσσερις υποχρεώθηκαν σε ζημίες.

Δεύτερον, οι 35 βελτίωσαν την «κάτω γραμμή» της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσεων (άνοδος κερδών ή μείωση ζημιών) και μόλις τέσσερις την επιδείνωσαν (πτώση κερδών, ή διεύρυνση ζημιών).

Τρίτον, σε αθροιστική βάση, οι προαναφερθείσες εταιρείες εμφάνισαν κέρδη κοντά στο 1,7 δισ. ευρώ, έναντι ζημιογόνου αποτελέσματος κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Όλα δείχνουν πως όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών, τα κέρδη εννεαμήνου θα διαμορφωθούν σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα καθώς στο 1,7 δισ. ευρώ δεν έχουν συνυπολογιστεί οι επιδόσεις πολύ σημαντικών Ομίλων, όπως π.χ. της Coca-Cola HBC, της Viohalco, της ElvalHalcor, της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, της Lamda Development, της καπνοβιομηχανίας Καρέλια, των Πλαστικών Κρήτης, της Avax, της ΚΡΙ-ΚΡΙ, των ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και της Prodea.

Τέταρτον, με δεδομένο ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των μη τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ κυμαίνεται γύρω στα 56 δισ. ευρώ και ότι απομένουν ακόμη να προστεθούν οι εταιρικές επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου, οι αναλυτές οδηγούνται σε ένα μέσο P/E που με βάση τα φετινά αποτελέσματα θα κλείσει σαφώς πιο κάτω από το 20 και που σε ορισμένες περιπτώσεις εισηγμένων θα κινηθεί ακόμη και σε μονοψήφιο έδαφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!