Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στα ύψη τα κέρδη 1ου τριμήνου των εισηγμένων
[Euro2day]: Στα ύψη τα κέρδη 1ου τριμήνου των εισηγμένων

[Euro2day]: Στα ύψη τα κέρδη 1ου τριμήνου των εισηγμένων

Ποιοι καταλυτικοί παράγοντες οδήγησαν στα ύψη τα εταιρικά κέρδη του πρώτου τριμήνου. Προσδοκίες για ακόμη καλύτερα μεγέθη εξαμήνου. Αναλυτικός πίνακας με τα αποτελέσματα μεγάλων ομίλων και οι ανακοινώσεις επτά ακόμη εισηγμένων.

Σαφή βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσαν οι εισηγμένες εταιρείες κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως προκύπτει τόσο από τα αποτελέσματα που μέχρι σήμερα έχουν δημοσιεύσει, όσο και από δηλώσεις-ανακοινώσεις στις οποίες έχουν προβεί.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, όπου 25 μη τραπεζικές εισηγμένες εμφάνισαν αθροιστικά κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο πτώση 4,6% στα έσοδά τους και άνοδο κερδοφορίας που κυμάνθηκε στο +321%!

Βέβαια, ένα τμήμα της αυξημένης κερδοφορίας οφείλεται σε έκτακτους παράγοντες, άλλοτε θετικούς (πχ η άνοδος των τιμών στα commodities ευνόησε τα αποτελέσματα αποθεμάτων στα ΕΛΠΕ και λιγότερο στην ElvalHalcor) και άλλοτε αρνητικούς (πχ ΔΕΗ). Ωστόσο, μια καλύτερη απεικόνιση των αποτελεσμάτων προέρχεται από τη διαπίστωση ότι από τις 25 εταιρείες, οι 20 βελτίωσαν την «κάτω γραμμή» των αποτελεσμάτων τους (είτε αύξηση κερδών, είτε μείωση ζημιών) και μόλις οι πέντε την επιδείνωσαν (είτε υποχώρηση κερδών, είτε διεύρυνση ζημιών)

Όλα αυτά βέβαια, δεν σημαίνουν πως πολλές εισηγμένες σταμάτησαν να πλήττονται έντονα από την τρέχουσα πανδημία και από τα συνεπακόλουθα περιοριστικά μέτρα και ιδίως όσες δραστηριοποιούνται στους κλάδους των μεταφορών, των ξενοδοχείων, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!