Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στα 113 εκατ. τα «ρέστα» της Εργαλειοθήκης Ανταγωνιστικότητας
[Euro2day]: Στα 113 εκατ. τα «ρέστα» της Εργαλειοθήκης Ανταγωνιστικότητας

[Euro2day]: Στα 113 εκατ. τα «ρέστα» της Εργαλειοθήκης Ανταγωνιστικότητας

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Στις 70.000 ευρώ το μέσο ποσό επιδότησης των ενταγμένων επιχειρήσεων. Ποιοι μπορούν να ενταχθούν. Τα όρια του επιλέξιμου προϋπολογισμού, οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Άλλα 113 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας». Ειδικότερα, ενάμιση, ακριβώς μήνα, πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, (σ.σ. 30/11/2020) στο πρόγραμμα – του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ – έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση 4.081 επενδυτικά σχέδια ύψους 287 εκατ. ευρώ.

Με βάση το μέσο ύψος της ενίσχυσης η οποία ανέρχεται στις 70.000 ευρώ, με το υπόλοιπο ποσό των 113 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν ακόμη 1.500 μικρές επιχειρήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση πέραν της 30ς Νοεμβρίου, δεν κρίνεται πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή, καθώς ήδη το πρόγραμμα έχει «δεχθεί» παράταση 5 μηνών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια για εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού των επιχειρήσεων, καθώς και για το σύνολο των δοκιμών και ελέγχων ποιότητας που απαιτούνται για την πιστοποίηση και συμμόρφωση των προϊόντων σύμφωνα με εθνικά, εναρμονισμένα καθώς και προαιρετικά πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών ή και χωρών εκτός Ε.Ε.

Μέσω του προγράμματος, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν επιδότηση από 50% έως το 65% του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου που θα υποβάλουν και το οποίο θα πρέπει να αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!