Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: SOS για τη «δραματική πτώση» της οικονομίας από Λαγκάρντ
[Euro2day]: SOS για τη «δραματική πτώση» της οικονομίας από Λαγκάρντ

[Euro2day]: SOS για τη «δραματική πτώση» της οικονομίας από Λαγκάρντ

Η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς «απότομη μείωση», της τάξης περίπου του 13% το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ και επαναλαμβάνει τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για μείωση του ΑΕΠ κατά 8,7% το 2020.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στους ηγέτες της ΕΕ σήμερα πως η οικονομία τους βρίσκεται σε «δραματική πτώση» και τους κάλεσε να ενεργήσουν για να ηγηθούν της αναπτέρωσης της οικονομίας, μεταδίδει το Reuters.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ανέφεραν πως η κα Λαγκάρντ, μιλώντας στη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, είπε πως «η οικονομία της ΕΕ βιώνει μια δραματική πτώση».

Κατά την ίδια, η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς μια «απότομη μείωση» περίπου 13% το β’ τρίμηνο και επανέλαβε την πρόβλεψη της ΕΚΤ για πτώση του ΑΕΠ κατά 8,7% φέτος και ανάκαμψη κατά 5,2% το 2021.

Η κα Λαγκάρντ είπε επίσης πως οι επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής ύφεσης της ΕΕ δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί πλήρως στην αγορά εργασίας και πως η ανεργία στην ευρωζώνη θα μπορούσε να πιάσει το 10%.

Ζήτησε από τους ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα στο σχέδιο ανάκαμψής τους για να ηγηθούν της αναπτέρωσης της οικονομίας και είπε πως οι χρηματαγορές είναι σχετικά ήρεμες, λόγω των προσδοκιών πως το μπλοκ θα ενεργήσει για να δείξει πως «η ΕΕ επέστρεψε» στην ενεργό δράση, ανέφεραν οι πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!