Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: SOS για 400.000 εγκλωβισμένους ναυτικούς στα πλοία
[Euro2day]: SOS για 400.000 εγκλωβισμένους ναυτικούς στα πλοία

[Euro2day]: SOS για 400.000 εγκλωβισμένους ναυτικούς στα πλοία

Τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ναυτιλία δημιουργεί η πανδημία. Η αδυναμία αλλαγής πληρωμάτων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο προειδοποιούν εφοπλιστές. Ποιες λύσεις προτείνονται.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία προειδοποιώντας για τους κινδύνους που κρύβονται για το παγκόσμιο εμπόριο από μια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα εμπορικά πλοία. Εως και 400.000 ναυτικοί είναι εγκλωβισμένοι είτε στη θάλασσα, είτε στα σπίτια τους εξαιτίας ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ένα γερμανικών συμφερόντων τάνκερ την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε να αποπλεύσει αν δεν άλλαζε το πλήρωμα, υποστηρίζουν στελέχη του κλάδου και εκπρόσωποι εργαζομένων, μεταδίδουν οι Financial Times, εξαιτίας ανησυχιών για θέματα ασφάλειας. Ο φόβος είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά μετά τις 16 Ιουνίου οπότε λήγουν έκτακτες επεκτάσεις που έγιναν στις εργασιακές συμφωνίες που καλύπτουν τα συμβόλαια στη θάλασσα.

Πολλά πληρώματα δουλεύουν πολλούς μήνες πάνω από τα συμβόλαιά τους, σε χρόνους που υπερβαίνουν το μέγιστο όριο που έχει οριστεί και εφοπλιστές, σωματεία και κυβερνήτες θέτουν θέματα ασφαλείας. «Είναι ωρολογιακή βόμβα», δηλώνει ο Guy Platten, γενικός γραμματέας του International Chamber of Shipping. «Δεν μπορείς να βάλεις τον κόσμο να δουλεύει επ’ άπειρον. Κάποιοι βρίσκονται στα πλοία πάνω από ένα χρόνο. Οσο περισσότερο συνεχίζεται το πρόβλημα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».

Η ναυτιλία είναι η ατμομηχανή της παγκοσμιοποίησης, θυμίζουν οι FT.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!