Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: SOS εκπέμπει η βιομηχανία για την εκτόξευση του κόστους ενέργειας
[Euro2day]: SOS εκπέμπει η βιομηχανία για την εκτόξευση του κόστους ενέργειας

[Euro2day]: SOS εκπέμπει η βιομηχανία για την εκτόξευση του κόστους ενέργειας

Τεράστιο το πρόβλημα επισημαίνουν στελέχη της αγοράς. Αυστηρή κριτική από ΣΕΒ για το υψηλό ενεργειακό κόστος. Ποια είναι τα αιτήματα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», υποστηρίζει ο υπ. Ενέργειας Κ. Σκρέκας.

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει η ελληνική βιομηχανία για την επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους, γιατί πλήττει ευθέως την ανταγωνιστικότητα της και αποτελεί φρένο στην οικονομική ανάταξη της χώρας.

Στη χθεσινή εσπερίδα που διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας περιγράφηκαν με μελανά χρώματα, ενώπιον της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και φορέων της αγοράς, οι δυσμενείς επιπτώσεις που έχει στις επιχειρήσεις η εκτόξευση του κόστους αυτού, ενώ ασκήθηκε αυστηρή κριτική και από τον ΣΕΒ, που θεωρεί ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος ήταν ανέκαθεν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας. Μάλιστα ο ΣΕΒ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υπό την παρούσα συγκυρία, για την ενεργειακή επάρκεια της βιομηχανίας, ενόψει του χειμώνα, ζητώντας επί της ουσίας να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «να κλείσουν διακόπτες ηλεκτροδότησης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Powdermix Α.Ε. και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Δημήτρης Σύρμος, επισήμανε ότι οι τιμές ενέργειας παρουσιάζουν μίνιμουμ αύξηση 50-70%. Παρουσίασε, μάλιστα, λογαριασμό ρεύματος επιχείρησης του κλάδου, με ποσό πληρωμής 47.000 ευρώ, όταν ένα χρόνο πριν η ίδια εταιρία πλήρωνε 19.000 ευρώ!

Ο κ. Σύρμος τόνισε ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους διογκώθηκε γιατί υπάρχει ημερήσια χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης υφίσταται η δυνατότητα για κλειστά συμβόλαια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!