Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: SOS από Χαλκιδική: Ζητά μέτρα για αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι
[Euro2day]: SOS από Χαλκιδική: Ζητά μέτρα για αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι

[Euro2day]: SOS από Χαλκιδική: Ζητά μέτρα για αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι

Τοπικοί φορείς κρούουν τον κώδωνα για αυξημένο κίνδυνο τοπικής επιδημίας λόγω των αναμενόμενων τουριστικών ροών. Μιλούν για ελλείψεις σε νοσοκομεία και τεστ κορωνοϊού. Ζητούν αλλαγές στα πρωτόκολλα.

Επιστολή με την οποία προειδοποιούν για τον αυξημένο κίνδυνο τοπικής επιδημίας κορωνοϊού από τον εισερχόμενο τουρισμό έστειλαν φορείς της Χαλκιδικής προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς.

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο αλλά και η Ενωση Ξενοδοχείων και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων της περιοχής:

«Όπως είναι αντιληπτό η φετινή καλοκαιρινή περίοδος στη χώρα μας θα είναι ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του COVID-19. Ο μείζων προβληματισμός είναι πως η υποδοχή τουριστών ενδέχεται να αναζωπυρώσει την επιδημία στην πατρίδα μας, όπου ο πληθυσμός είχε μικρή έκθεση και άρα χαμηλά ποσοστά ανοσίας. Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική η δημιουργία υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαδικασιών, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς ενδεχόμενων κρουσμάτων, εν τη γενέσει τους.

Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, μετά από ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Ένωση Ξενοδοχείων, Ένωση Ενοικιαζόμενων δωματίων, Κάμπινγκ, Ασφαλιστικών εταιριών, Ιατρικών Εταιριών και Ιατρών του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών), διαπιστώσαμε πως στην περιφέρειά μας υπάρχουν ιδιαιτερότητες και πρακτικά ζητήματα, που συνιστούν σοβαρά κενά ασφάλειαςστην διαχείριση υπόπτων περιστατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!