Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σνάμπελ (ΕΚΤ): Καθησυχάζει τους Γερμανούς για τον πληθωρισμό
[Euro2day]: Σνάμπελ (ΕΚΤ): Καθησυχάζει τους Γερμανούς για τον πληθωρισμό

[Euro2day]: Σνάμπελ (ΕΚΤ): Καθησυχάζει τους Γερμανούς για τον πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει μέτρα αν ο στόχος για τον πληθωρισμό επιτευχθεί νωρίτερα, δήλωσε η εκπρόσωπος της Γερμανίας στις κορυφές της ευρω-τράπεζας. Θα δράσουμε “γρήγορα και αποφασιστικά”, είπε.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη «κατά πάσα πιθανότητα» θα μειωθεί το επόμενο έτος, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει μέτρα στην αντίθετη περίπτωση, δήλωσε η Ιζαμπελ Σνάμπελ που εκπροσωπεί τη Γερμανία στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 3%σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις – πολύ πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι 2% – για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Η ΕΚΤ, ωστόσο, αναμένει ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών θα μειωθεί στο 3% το 2022 και στο 1,5% το 2023 καθώς εμμένει στη θέση της ότι η φετινή έξαρση είναι προσωρινή λόγω των υψηλότερων τιμών πετρελαίου και των πρώτων υλών καθώς και των ελλείψεων εξαρτημάτων, όπως τα μικροτσίπ, που προκάλεσε η πανδημία.

Η Σνάμπελ έσπευσε να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι μπορεί να έχουμε μία επανάληψη της δεκαετίας του ’70, όταν ο πληθωρισμός ανήλθε σχεδόν στο 8% στη χώρα της.

«Σήμερα, στο πλαίσιο της αύξηση των ποσοστών του πληθωρισμού, ιδιαίτερα στη Γερμανία, το θέμα που με απασχολούσε ήταν να κατευνάσω την ανησυχία των ανθρώπων ότι ο πληθωρισμός μπορεί να διατηρηθεί σε διάρκεια πολύ υψηλός ή ακόμη και να εκτιναχθεί ανεξέλεγκτα», είπε η Σνάμπελ σε ένα ακροατήριο Γερμανών επιχειρηματιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!