Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκρέκας: Πρωτοφανής η δυναμική του φυσικού αερίου στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια
[Euro2day]: Σκρέκας: Πρωτοφανής η δυναμική του φυσικού αερίου στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια

[Euro2day]: Σκρέκας: Πρωτοφανής η δυναμική του φυσικού αερίου στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια

«Η ενέργεια μπορεί να γίνει καταλύτης για τη σταθερότητα στην περιοχή, εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνοντας ότι «η πράσινη μετάβαση είναι ο επιταχυντής ανάπτυξής μας».

Η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, η ανάπτυξη μεγάλων έργων υποδομής φυσικού αερίου που διασφαλίζουν διαφοροποίηση πηγών και διαδρομών είναι βασική αρχή της πολιτικής της Ελλάδας σε περιφερειακό επίπεδο υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, από το βήμα του 5ου Southeast Europe Energy Forum, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Συμμετέχοντας στην ενότητα «Νοτιανατολική Ευρώπη: Ενεργειακή Συνεργασία πέρα από Σύνορα» ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η δυναμική του φυσικού αερίου στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια είναι πρωτοφανής, αποκαλύπτοντας νέες εξαγωγικές δυνατότητες, πρόσθεσε ότι οι βαλκανικές χώρες προχωρούν επίσης με τα εθνικά τους δίκτυα, τις διασυνοριακές διασυνδέσεις και τη διαδικασία σύζευξης της αγοράς και εκτίμησε ότι «όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό θα εντείνουν την Ενεργειακή Ένωση στην περιοχή μας»

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα έργα που υλοποιούνται ή τίθενται σε τροχιά εκκίνησης το επόμενο διάστημα και αυξάνουν την ασφάλεια του εφοδιασμού. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε:

-Ο αγωγός TAP αντιπροσωπεύει ήδη το 18% συνολικών εισαγωγών.

-Το 40% του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Ελλάδα προέρχεται από τις ΗΠΑ.

-Ο IGB, ο Ελληνο-Βουλγαρικός Διασυνδετήριος Αγωγός αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας, θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα μέσα του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!