Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκρέκας: Επιβάρυνση έως 3 ευρώ για καταναλώσεις έως 600 Kwh
[Euro2day]: Σκρέκας: Επιβάρυνση έως 3 ευρώ για καταναλώσεις έως 600 Kwh

[Euro2day]: Σκρέκας: Επιβάρυνση έως 3 ευρώ για καταναλώσεις έως 600 Kwh

Τα μέτρα αφορούν σε όλους τους προμηθευτές ηλεκτρισμού, ΔΕΗ και ιδιώτες, θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο και θα καλύπτουν τις καταναλώσεις από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο. Οι έμμεσοι υπαινιγμοί για την αγορά λιανικής.

Έμμεσους υπαινιγμούς για μη ανταγωνιστική λειτουργία της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, καλύπτοντας, παράλληλα, πλήρως τη ΔΕΗ για την εφαρμοζόμενη εμπορική πολιτική της.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο ο υπουργός, απαντώντας στην ερώτηση του Euro2day.gr, εάν διαγράφεται ο κίνδυνος να βρεθεί υπόλογη η ΔEΗ ενώπιον της Κομισιόν και της Γ.Δ. Ανταγωνισμού για την αύξηση του μεριδίου της στη λιανική αγορά λόγω των ενισχυμένων εκπτώσεων που μπορεί να προσφέρει, σε μια προσπάθεια συγκράτησης των υψηλών ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, όταν όφειλε να το μειώσει κάτω από το 50% ως το 2019, απάντησε: «Η ΔEΗ δεν μπορεί να είναι υπόλογη για τίποτε που δεν προέρχεται από αθέμιτες πρακτικές. Όσο η ΔEΗ -κι αυτό το κάνει- εφαρμόζει και λειτουργεί υπό το πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανονισμών και του δικαίου του ανταγωνισμού, δεν έχει κανένα πρόβλημα».

Ο κ. Σκρέκας επικαλέστηκε την πρόσφατη έγκριση από την Κομισιόν για το antitrust, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ανταγωνιστικές εταιρείες της ΔEΗ, όπως είπε, να έχουν πρόσβαση στη λιγνιτική παραγωγή, ώστε «να αγοράζουν στην προθεσμιακή αγορά πακέτο ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που προσδιορίζονται από την ενδοημερήσια αγορά και το χρηματιστήριο, για να μπορούν να ελκύουν μερίδιο αγοράς».

Δίνοντας έμφαση στις χονδρεμπορικές τιμές, υποστήριξε ότι «έχουν περάσει κι άλλα τρίμηνα, με άλλες τιμές, με άλλα margins, μη βλέπετε τη φωτογραφία της στιγμής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!