Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Σκωτία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα
[Euro2day]: Η Σκωτία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα

[Euro2day]: Η Σκωτία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα

Χάρη στους εμβολιασμούς «χαλαρώνουμε τους περιορισμούς από την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν τους εγκαταλείπουμε, τόνισε η Σκωτσέζα πρωθυπουργός, Νίκολα Στέρτζον.

Οι περιορισμοί για την αναχαίτιση της πανδημίας θα χαλαρώσουν σε μεγάλο βαθμό από την επόμενη Δευτέρα στη Σκωτία, αλλά η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η πρώτη υπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης αυτής της βρετανικής επαρχίας των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων επέλεξε να ακολουθήσει μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση, σε σύγκριση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε χθες ότι από τις 19 Ιουλίου τερματίζονται σχεδόν όλοι οι υγειονομικοί περιορισμοί στην Αγγλία – μεταξύ άλλων και η προστατευτική μάσκα και η κοινωνική αποστασιοποίηση – παρά τους φόβους που εκφράζει η επιστημονική κοινότητα για αύξηση των μολύνσεων λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Χάρη στους εμβολιασμούς «χαλαρώνουμε τους περιορισμούς από την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν τους εγκαταλείπουμε», είπε η Στέρτζον. Στους δημόσιους χώρους οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Επίσης, στους κλειστούς δημόσιους χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική «για κάποιο διάστημα» η χρήση μάσκας, ώστε να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες.

Η τηλεργασία θα αρχίσει να τερματίζεται «σταδιακά» από τις 9 Αυγούστου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!