Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκληρό παζάρι για την επιδότηση δόσεων στην 1η κατοικία
[Euro2day]: Σκληρό παζάρι για την επιδότηση δόσεων στην 1η κατοικία

[Euro2day]: Σκληρό παζάρι για την επιδότηση δόσεων στην 1η κατοικία

Στη βουλή την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα-γέφυρα που καλείται να στηρίξει τους δανειολήπτες που έπληξε η πανδημία. Για τον Αύγουστο μεταφέρεται ο πτωχευτικός νόμος εν μέσω σοβαρών διαφωνιών κυβέρνησης-θεσμών σε κρίσιμα θέματα.

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησε για μία ακόμα φορά ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των θεσμών το θέμα του νέου πτωχευτικού πλαισίου αλλά του προγράμματος «γέφυρα» που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση μετά τη λήξη του ισχύοντος – έως το τέλος Ιουλίου- πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας .

Εικόνα ρήξης ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν προκύπτει, αλλά πολλές λεπτομέρειες και στο μέτωπο του πτωχευτικού αλλά και στο μέτωπο της… γέφυρας μένει να διευκρινιστούν μέσω αλληλογραφίας και νέων τηλεδιασκέψεων τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Με τα νέα δεδομένα το νέο πτωχευτικό πλαίσιο δεν αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν το τέλος Αυγούστουμε αρχές Σεπτέμβρη, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2021, ενώ η «γέφυρα» επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων πληγέντων από τον κορωνοϊό καταβάλλεται προσπάθεια να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να ενεργοποιηθεί από τον Αύγουστο.

Το πρόγραμμα γέφυρα καλύπτει μόνο πληγέντες από τον κορωνοϊό με κόκκινα ή και ενήμερα δάνεια με το κράτος να επιδοτεί για εννέα μήνες τη δόση του στεγαστικού τους δανείου διευκολύνοντας τόσο τους οφειλέτες, όσο και τις τράπεζες να μην φορτωθούν με νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Το ύψος της επιδότησης της δόσης παραμένει ακόμα ανοιχτό, καθώς δεν έχουν μορφοποιηθεί τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια τα οποία θα διαμορφώνουν την περίμετρο των τελικών δικαιούχων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!