Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκληρό χαστούκι από διαφημιζόμενους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
[Euro2day]: Σκληρό χαστούκι από διαφημιζόμενους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

[Euro2day]: Σκληρό χαστούκι από διαφημιζόμενους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μία στις τρεις από τις μεγαλύτερες φίρμες του κόσμου σταματούν ή εξετάζουν να βάλουν φρένο στις διαφημίσεις τους σε Facebook και Twitter. Το μποϊκοτάζ που ξεκίνησε, απειλεί να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

Σχεδόν μία στις τρεις μεγαλύτερες φίρμες του κόσμου θα σταματήσουν να διαφημίζονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σκέφτονται να το κάνουν, γράφουν οι Financial Times.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της World Federation of Advertisers, ένα σχήμα που καλύπτει το 90% των παγκόσμιων διαφημιστικών δαπανών, επιπρόσθετο 41% των μελών δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα σταματήσει τις διαδικτιακές καμπάνιες σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το Snapchat, εξαιτίας του διχαστικού λόγου και του μίσους που προωθούνται μέσω αυτών.

Η έρευνα υπονοεί ότι το μποϊκοτάζ κατά του Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει τη δυναμική να επεκταθεί στην πλειονότητα των ισχυρών διαφημιζόμενων. Καλύπτει 58 μέλη της WFA, που δαπανούν κάθε χρόνο περί τα 90 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της WFA εκτιμά μιλώντας στους FT ότι το κίνημα θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολύ περισσότερο από το μποϊκοτάζ ενός μήνα στο Facebook από την καμπάνια #StopHateForProfit.

«Το εντυπωσιακό είναι ο αριθμός των εταιρειών που λένε ότι επανεξετάζουν τη στρατηγική τους αναφορικά με τη μακροπρόθεσμη κατανομή των διαφημίσεων και η απαίτηση ριζικών μεταρρυθμίσεων με τρόπο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό, τα λόγια μίσους και το επιβλαβές περιεχόμενο», προσθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!