Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συστάσεις αγοράς από HSBC για ΟΠΑΠ και Jumbo
[Euro2day]: Συστάσεις αγοράς από HSBC για ΟΠΑΠ και Jumbo

[Euro2day]: Συστάσεις αγοράς από HSBC για ΟΠΑΠ και Jumbo

Ποια είναι τα ισχυρά χαρτιά των δύο τίτλων, σύμφωνα με τον οίκο. Τα προβλήματα της πανδημίας και οι εκτιμήσεις για τη ζήτηση. Πού βάζει τον πήχη σε τιμές-στόχους. Πώς διαμορφώνονται οι αποτιμήσεις των εταιρειών.

Υψηλά περιθώρια ανόδου για τους τίτλους του ΟΠΑΠ (25,4%) και της Jumbo (34,5%) διαβλέπει η HSBC και συστήνει αγορά για τις μετοχές τους, με τιμές-στόχους 14 ευρώ (από 10,50 ευρώ πριν) και 18,50 ευρώ, αντίστοιχα. Εκτιμά ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε θέση να «επιβιώσουν» στις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις. Για τη μετοχή της Jumbο, ο εκτιμώμενος δείκτης τιμής προς κέρδη (P/E) για το 2021 διαμορφώνεται στις 11,8 φορές ενώ για τον τίτλο του ΟΠΑΠ στις 11,2 φορές.

Ο τρέχων μήνας θα είναι ένας χαμένος μήνας για το λιανεμπόριο, σύμφωνα με την HSBC, καθώς αναμένει ένα ασθενέστερο πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων, της έναρξης των εμβολιασμών και των χαμηλότερων καταναλωτικών δαπανών, διατηρώντας έτσι τις πιέσεις στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Εάν, ωστόσο, οι εμβολιασμοί ξεκινήσουν, αναμένεται μια ισχυρότερη ανάκαμψη για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ η ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα υποστηρίξει επίσης σε ένα βαθμό τα νοικοκυριά και τα εισοδήματά τους.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΠ, η βρετανική τράπεζα εκτιμά πως οι προπληρωμένοι φόροι (gross gaming tax), ύψους 1,83 δισ. ευρώ στο τέλος του 2020 για την περίοδο 2020-2030 θα μπορούσαν «ξεκλειδώσουν» πρόσθετη αξία για τη μετοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!