Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σίσι: Δεν θα μείνουμε αδρανείς αν απειληθεί η ασφάλεια της Λιβύης
[Euro2day]: Σίσι: Δεν θα μείνουμε αδρανείς αν απειληθεί η ασφάλεια της Λιβύης

[Euro2day]: Σίσι: Δεν θα μείνουμε αδρανείς αν απειληθεί η ασφάλεια της Λιβύης

Ο Σίσι, μετά τη συνάντηση που είχε με φυλάρχους, κυρίως από την ανατολική Λιβύη, είπε ότι η Αίγυπτος δεν θα μείνει αδρανής απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια συνιστά άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια των δύο χωρών.

Ηγέτες φυλών της ανατολικής Λιβύης εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν στη χώρα τους για να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία της, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία.

Ο Σίσι, μετά τη συνάντηση που είχε με φυλάρχους, κυρίως από την ανατολική Λιβύη, είπε ότι η Αίγυπτος δεν θα μείνει αδρανής απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια συνιστά άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια των δύο χωρών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Οι τοπικοί ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε ο Αιγύπτιος πρόεδρος στο Κάιρο θεωρούνται σύμμαχοι του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Την Τρίτη, το κοινοβούλιο που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη κάλεσε την Αίγυπτο να βοηθήσει να αντισταθμίσει τη στήριξη που παρέχει η Τουρκία στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ), που εδρεύει στην Τρίπολη. Η Τουρκία βοήθησε την GNA αναγκάζοντας σε υποχώρηση τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του Χάφταρ, ο οποίος προσπαθούσε να καταλάβει τη λιβυκή πρωτεύουσα από την άνοιξη του 2019.

Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια άμεση σύγκρουση στη Λιβύη μεταξύ των ξένων δυνάμεων που ήδη στέλνουν όπλα και μαχητές στην περιοχή, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!