Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Στην Αυστρία ελέγχουν τα στημένα γκάλοπ, στην Ελλάδα μπλοκάρουν τον έλεγχο της Opinion Poll
[Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Στην Αυστρία ελέγχουν τα στημένα γκάλοπ, στην Ελλάδα μπλοκάρουν τον έλεγχο της Opinion Poll

[Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Στην Αυστρία ελέγχουν τα στημένα γκάλοπ, στην Ελλάδα μπλοκάρουν τον έλεγχο της Opinion Poll

«Η ΝΔ αρνείται πεισματικά εδώ και 4 μήνες τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξεταστούν τα στοιχεία και τα κόστη αμφιλεγόμενης δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll», τονίζει η Κουμουνδούρου.

Τους κυρίους Κουρτς και Μητσοτάκη φαίνεται πως τους ενώνουν περισσότερα κοινά εκτός από τη σύμπλευση με την ακροδεξιά, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, την ώρα που ο στενός πολιτικός φίλος και ομογάλακτος του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ελέγχεται από τις ανακριτικές Αρχές για διαφθορά και παραγγελία βολικών δημοσκοπήσεων με έρευνες στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος, στην Καγκελαρία και στο Υπουργείο Οικονομικών της χώρας του, η ΝΔ αρνείται πεισματικά εδώ και 4 μήνες τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξεταστούν τα στοιχεία και τα κόστη αμφιλεγόμενης δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll. Σύμφωνα με έγγραφα, αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της ταυτόχρονα μέσω άλλης εταιρείας συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, παίρνει με απευθείας αναθέσεις 270.000€ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας.

Στην Αυστρία, η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση για τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα, η πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον έλεγχο ύποπτης δημοσκόπησης όπως έχουμε ζητήσει από τις αρχές Ιουνίου με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καλύπτοντας την εν λόγω εταιρεία.
Άντε και στα δικά μας…», καταλήγει η ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!