Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Η κεντρική πρόταση για το restarting της οικονομίας
[Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Η κεντρική πρόταση για το restarting της οικονομίας

[Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Η κεντρική πρόταση για το restarting της οικονομίας

Από Τσίπρα-Αχτσιόγλου-Χαρίτση, με συμμετοχή Μίχαλου-Χατζηθεοδοσίου-Καββαθά και επιστημόνων η παρουσίαση. Τα κριτήρια για κούρεμα βασικής οφειλής του «κορωνοχρέους» και των πολλών δόσεων με μικρό ή μηδενικό επιτόκιο. Ποια τα εργαλεία ρευστότητας. Αντικατάσταση του κυβερνητικού πτωχευτικού κώδικα.

Την πρόταση για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την άρση του πολύμηνου lockdown θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης μέσω τηλεδιάσκεψης, πλαισιωμένος από τους τομεάρχες Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Δεδομένου ότι η πρόταση αποτελεί “προϊόν” δεκάδων συζητήσεων που γίνονται εδώ και μήνες με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και επιστήμονες, στην παρουσίαση θα μετέχουν κεντρικά πρόσωπα αυτής της προσπάθειας. Όπως, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και η Λούκα Κατσέλη, η οποία είχε συντάξει το πρώτο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επίσης, από πλευράς επιστημόνων, θα μετέχουν ο καθηγητής, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Αιμίλιος Αυγουλέας (σ.σ. ήταν στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου) και ο Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Αυγιτίδης.

Η πρόταση για το οικονομικό restarting εντάσσεται στο πλαίσιο των κεντρικών παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (σ.σ. η αρχή είχε γίνει προ μηνός με την παρουσίαση του “νέου ΕΣΥ”).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!