Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει συνολική πρόταση για κόκκινα δάνεια-πρώτη κατοικία
[Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει συνολική πρόταση για κόκκινα δάνεια-πρώτη κατοικία

[Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει συνολική πρόταση για κόκκινα δάνεια-πρώτη κατοικία

Σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα για το επόμενο βήμα. «Απορριπτέο» το κυβερνητικό νομοσχέδιο που εισάγει την έννοια της πτώχευσης και στα φυσικά πρόσωπα. «Το σπίτι χάνεται, αλλά το χρέος στις τράπεζες συνεχίζεται».

Την δική του πρόταση-πλατφόρμα για το πτωχευτικό, τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας επεξεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η αντίθεση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης να συνοδευτεί από το «αντισχέδιο» που θα παρουσιαστεί στην κοινωνία για σύγκριση και διέξοδο.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Βουλή χθες, λίγο πριν αρχίσει η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Συμμετείχαν στενοί συνεργάτες του και οι αρμόδιοι τομεάρχες Οικονομικών (Έφη Αχτσιόγλου), Ανάπτυξης (Αλέξης Χαρίτσης) και Δικαιοσύνης (Θεόφιλος Ξανθόπουλος).

Στην ουσία, αποφασίσθηκε να παρουσιαστεί τώρα το συνολικό σχέδιο για κόκκινα δάνεια, πρώτη κατοικία κ.λπ. που επρόκειτο να καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του 2019 (αν δεν είχε χάσει στις εκλογές), προς αντικατάσταση των προσωρινών μέτρων που ακολούθησαν τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη.

Το εν λόγω συνολικό σχέδιο θα απαντά στα τρία μείζονα ζητήματα: ρύθμιση οφειλών, εξωδικαστικός μηχανισμός, προστασία πρώτης κατοικίας. Όπως σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν έχει γίνει αντιληπτό από την κοινωνία και, κυρίως, από τους οφειλέτες και τους δανειολήπτες. «Δεν έχει εξηγηθεί ότι πλέον η πτώχευση θα επεκτείνεται στα φυσικά πρόσωπα και δεν θα περιορίζεται στους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα», λένε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!