Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σύντομα ασύρματη φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
[Euro2day]: Σύντομα ασύρματη φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

[Euro2day]: Σύντομα ασύρματη φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

είναι άλλη μία μελλοντική τεχνολογία που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη όχι μόνο για τα αυτοκίνητα, αλλά και για τα φορτηγά που κάνουν μακρινά ταξίδια. Το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές δοκιμές μέχρι να τελειοποιηθεί το συγκεκριμένο πρότυπο.

Σύντομα θα υπάρχει και ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας και θα δώσει λύσεις αύξησης των φορτίσεων την ίδια στιγμή πολλών οχημάτων στον ίδιο χώρο.

Ήδη, υπάρχει πρότυπο στις ΗΠΑ και το ανακοίνωσε ο οργανισμός ανάπτυξης προτύπων για επαγγελματίες μηχανικής σε διάφορες βιομηχανίες, η SAE International, γνωστή στο παρελθόν και ως Society of Automotive Engineers. Το πρότυπο, που έχει τη ονομασία SAE J2954, ισχύει για συστήματα επαγωγικής φόρτισης έως 11 κιλοβάτ και μπορεί να εναρμονιστεί με αρκετά νέα συστήματα, επιτρέποντας αυξημένη λειτουργικότητα μεταξύ του φορτιστή και οχημάτων από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η επαγωγική φόρτιση, η οποία ήδη ισχύει σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων για φορτίσεις κινητών τηλεφώνων, λειτουργεί δημιουργώντας ένα πεδίο μαγνητικού συντονισμού μεταξύ ενός σημείου κάτω από το αυτοκίνητο και του εδάφους. Τα ασύρματα σήματα που αποστέλλονται μεταξύ του οχήματος και του συστήματος φόρτισης ξεκινούν και σταματούν τη φόρτιση όποτε θέλει ο οδηγός.

Η φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου (EV) πλέον γίνεται εύκολη και απλή, κυρίως στο πάρκινγκ όπου ακόμη δεν υπάρχουν πολλά σημεία φόρτισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!