Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η συνταγή του ΟΟΣΑ για το νέο ΕΣΠΑ
[Euro2day]: Η συνταγή του ΟΟΣΑ για το νέο ΕΣΠΑ

[Euro2day]: Η συνταγή του ΟΟΣΑ για το νέο ΕΣΠΑ

Οι κομβικές παρεμβάσεις που προτείνει ο Οργανισμός στην ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027. Η βαρύτητα της Αττικής και οι εκτιμήσεις για το πότε θα επιστρέψουμε στο… 2008.

Τέσσερις βασικές συστάσεις για την αποτελεσματική αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, δηλαδή των πόρων της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027 απευθύνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το οποίο ζήτησε τη συνδρομή – γνώμη του Οργανισμού για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα, στη μελέτη που εκπόνησε και η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα διαδικτυακά, ο ΟΟΣΑ προτρέπει τις ελληνικές αρχές να δομήσουν συγκεκριμένους πυλώνες αξιοποίησης των πόρων, οι οποίοι με τις επιμέρους «αρθρώσεις» τους θα μπορούσαν να στηρίξουν την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, η οποία, πέραν της καταβύθισης που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια, πλέον αντιμετωπίζει και τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid – 19.

Το 2035 θα επιστρέψουμε στο… 2008

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις της εν λόγω μελέτης του ΟΟΣΑ, δεν είναι αισιόδοξες, καθώς με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 2% «προβλέπουν» επαναφορά της οικονομίας στα προ μνημονίων επίπεδα εντός 15 ετών. Ωστόσο, το χρονικό διάστημα αυτό διάστημα μπορεί να μειωθεί σχεδόν στο μισό, εάν υπάρξει μια στοχευμένη διάχυση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Αττικής, ώστε η περιφέρεια να «πετύχει» ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!