Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σύνοδος Κορυφής: Τώρα αρχίζει το πραγματικό παζάρι για το Ταμείο Ανάκαμψης
[Euro2day]: Σύνοδος Κορυφής: Τώρα αρχίζει το πραγματικό παζάρι για το Ταμείο Ανάκαμψης

[Euro2day]: Σύνοδος Κορυφής: Τώρα αρχίζει το πραγματικό παζάρι για το Ταμείο Ανάκαμψης

Που εντοπίζονται οι διαφορές μεταξύ των ηγετών για το πακέτο των 750 δισ. που πρότεινε η Κομισιόν. Αρχίζει νέος γύρος διαπραγματεύσεων και σχεδιάζεται Σύνοδος Κορυφής με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες στα μέσα Ιουλίου.

Ηταν η πρώτη φορά που οι ηγέτες της ΕΕ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής, που όπως αναμένονταν δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα.

Ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι τώρα ξεκινά η διαπραγμάτευση και σημείωσε ότι δεν υποτιμά τις δυσκολίες καθώς φάνηκαν οι διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών.

Δήλωσε δεσμευμένος να αρχίσει πραγματικές διαπραγματεύσεις και ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Ιουλίου με φυσική παρουσία των ηγετών στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε πριν την συνάντηση αυτή ο ίδιος θα βάλει στο τραπέζι κάποιες «συγκεκριμένες προτάσεις».
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ βιώνει τεράστια ύφεση και είναι απαραίτητο να προχωρήσει το σχέδιο γρήγορα προκειμένου να υπάρξουν οι πόροι και η σωστή εστίαση για την ανάκαμψη της Ευρώπης.

Η πρώτη συζήτηση ήταν πολύ θετική, υποστήριξε. Οι ηγέτες δέχονται ότι υπάρχει ανάγκη για μια «ισχυρή απάντηση» και πολλοί παραδέχτηκαν την ανάγκη να βρεθεί συμφωνία το συντομότερο, πριν από το καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!