Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συνάντηση των υπουργών Υγείας της G7 για την πρόσβαση στα εμβόλια
[Euro2day]: Συνάντηση των υπουργών Υγείας της G7 για την πρόσβαση στα εμβόλια

[Euro2day]: Συνάντηση των υπουργών Υγείας της G7 για την πρόσβαση στα εμβόλια

Συναντώνται στην Οξφόρδη και αναμένεται να δεσμευτούν για την καταπολέμηση των μελλοντικών υγειονομικών απειλών, συνεργαζόμενοι για τον εντοπισμό των προειδοποιητικών σημάτων που προέρχονται από τα ζώα και το περιβάλλον.

Οι υπουργοί Υγείας της G7 συναντώνται σήμερα και αύριο, Παρασκευή, στην Βρετανία για να συζητήσουν την διεύρυνση της πρόσβασης στα εμβόλια κατά της COVID-19 παγκοσμίως και τα μέσα για τον καλύτερο εντοπισμό των υγειονομικών κινδύνων που συνδέονται με τα ζώα.

Μια εβδομάδα πριν από την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών του πλανήτη που θα διεξαχθεί στην Αγγλία, οι υπουργοί Υγείας της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας, οι οποίοι συναντώνται στην Οξφόρδη, αναμένεται “να δεσμευτούν για την καταπολέμηση των μελλοντικών υγειονομικών απειλών, συνεργαζόμενοι για τον εντοπισμό των προειδοποιητικών σημάτων που προέρχονται από τα ζώα και το περιβάλλον”, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Οι υπουργοί Υγείας της G7 σκοπεύουν να υιοθετήσουν μια “νέα προσέγγιση” προς αυτήν την κατεύθυνση “για να αποφευχθεί η διάδοση ασθενειών”, καθώς τρειςστις πέντελοιμώξεις περνούν από τα ζώα στους ανθρώπους, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι υπουργοί Υγείας της G7 συναντώνται σήμερα και αύριο εν μέσω αυξανόμενων αιτημάτων προς τις πλούσιες χώρες να κάνουν περισσότερα για να διευκολύνουν τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των φτωχών χωρών, στις οποίες οι δόσεις εμβολίων κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός φτάνουν με το σταγονόμετρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!