Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συνάντηση Κατσαφάδου με την Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών
[Euro2day]: Συνάντηση Κατσαφάδου με την Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών

[Euro2day]: Συνάντηση Κατσαφάδου με την Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών

Στόχος μας, τόνισε ο κ. Κατσαφάδος, είναι ο καθορισμός του πλαισίου για τον σχεδιασμό και την εξειδίκευση της εθνικής στρατηγικής, των αναπτυξιακών πολιτικών και προγραμμάτων χρηματοδότησης που συνδέονται με τη θαλάσσια οικονομία και τη νησιωτικότητα.

Για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας “Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο”, που κατατέθηκε στη Βουλή, ενημέρωσε την Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος μετά από συνάντηση που είχε σήμερα μαζί τους.

Στόχος μας, τόνισε ο κ. Κατσαφάδος, είναι ο καθορισμός του πλαισίου για τον σχεδιασμό και την εξειδίκευση της εθνικής στρατηγικής, των αναπτυξιακών πολιτικών και προγραμμάτων χρηματοδότησης που συνδέονται με τη θαλάσσια οικονομία και τη νησιωτικότητα. «Μέσα από το προτεινόμενο νομοσχέδιο που καταθέσαμε με τον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ενισχύουμε την ουσιαστική θεσμική ενεργοποίηση του κράτους και αναβαθμίζουμε τον εποπτικό ρόλο του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την προώθηση του στόχου της “νησιωτικής συνοχής”», προσέθεσε ο υφυπουργός ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που παίζουν οι πλοηγοί στη ναυσιπλοΐα και στην ασφάλεια των λιμένων.

Από τη μεριά τους οι κ.κ. Κοσμάς και Καρακώστας, ενημέρωσαν τον υφυπουργό για ζητήματα που αφορούν την Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, ζητώντας τη συνεργασία του για την επίλυσή τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!