Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο, σε lockdown, χωρίς προϋπολογισμό
[Euro2day]: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο, σε lockdown, χωρίς προϋπολογισμό

[Euro2day]: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο, σε lockdown, χωρίς προϋπολογισμό

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι αν δεν ψηφιστεί ο αναθεωρημένος κρατικός προϋπολογισμός εντός Ιανουαρίου, το κράτος δεν θα μπορέσει να στηρίξει χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους στη πανδημία που αναστέλλουν λειτουργία.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για τις 9 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στην εν λόγω συνεδρίαση, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμένεται να κυριαρχήσουν τα νέα αυστηρότερα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία θα ανακοινωθούν το βράδυ της Παρασκευής (8/1), η εξεύρεση της αναγκαίας πολιτικής συναίνεσης για την ψήφιση του προϋπολογισμού μέσα στον μήνα Ιανουάριο, καθώς και το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Δεκεμβρίου 2020 ο κρατικός προϋπολογισμός καταψηφίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντιμέτωπη με τρία «καυτά» μέτωπα βρίσκεται η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, τα δύο από τα οποία μάλιστα συνδέονται μεταξύ τους: Το επερχόμενο lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τον Προϋπολογισμό του 2021, καθώς και το Κυπριακό.

Lockdown τριών εβδομάδων λόγω πανδημίας

Η εξαιρετικά δυσμενής επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων στην Κύπρο δεν αφήνει άλλα περιθώρια στην Κυβέρνηση, η οποία κατέβαλε προσπάθειες μέχρι και την τελευταία στιγμή για την αποφυγή λήψης περαιτέρω αυστηρών μέτρων, μεταδίδει η ΕΡΤ .

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατον και έτσι, μετά την συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19.45 το βράδυ, αναμένεται η ανακοίνωση νέων μέτρων, τα οποία θα περιλαμβάνουν συνέχιση όλων των υφιστάμενων (αναστολή λειτουργίας Malls και Εστίασης), αλλά και κλείσιμο κουρείων, κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής, κλείσιμο λιανικού εμπορίου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν για τουλάχιστον 2 εβδομάδες τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν με τηλε-εκπαίδευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!