Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμβόλαια υγείας: Ενστάσεις, μύθοι και αλήθειες γύρω από το νέο νόμο
[Euro2day]: Συμβόλαια υγείας: Ενστάσεις, μύθοι και αλήθειες γύρω από το νέο νόμο

[Euro2day]: Συμβόλαια υγείας: Ενστάσεις, μύθοι και αλήθειες γύρω από το νέο νόμο

Οι έντονες αντιδράσεις, οι κυβερνητικές διευκρινήσεις και οι επισημάνσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Η ανάγκη για ουσιαστική αντιμετώπιση ενός χρονίζοντος προβλήματος που δημιουργεί «ουρές» στο… Συνήγορο του Καταναλωτή.

Μπαράζ αντιδράσεων και συζητήσεων τόσο σε πολιτικό όσο και σε κλαδικό επίπεδο έχει προκαλέσει η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και αναφέρεται στη δυνατότητα μονομερούς αναπροσαρμογής των τιμολογίων στα μακρόχρονα ασφαλιστικά συμβόλαια του κλάδου υγείας.

Πριν όμως αναφερθούμε στις τρέχουσες εξελίξεις, ας δούμε το υπόβαθρο της όλης υπόθεσης, ανατρέχοντας στο παρελθόν. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες λανσάρισαν κατά το παρελθόν «ισόβια» προγράμματα υγείας σταθερού ασφαλίστρου, το οποίο στη συνέχεια αποδείχτηκε ιδιαίτερα ζημιογόνο γι’ αυτές. Η αιτία των μεγάλων ζημιών ήταν ότι με την πάροδο του χρόνου προέκυψαν πολύ ακριβότερες θεραπείες και γενικότερα ο λεγόμενος «ιατρικός πληθωρισμός» εκτοξεύθηκε στα ύψη. Οι εταιρείες έκαναν πολλές προσπάθειες να πείσουν τους πελάτες τους να μετατρέψουν αυτά τα συμβόλαιά τους σε «ετησίως ανανεούμενα», αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν τα κατάφεραν.

Πέραν όμως των συμβολαίων σταθερού ή προκαθορισμένου ασφαλίστρου, υπήρχαν και συμβόλαια στα οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν το δικαίωμα μεταβολής του τιμολογίου. Οι εταιρείες λοιπόν επικαλούμενες τον υψηλό «ιατρικό πληθωρισμό» προχωρούσαν κάθε χρόνο σε σημαντικές ανατιμήσεις ασφαλίστρων, με αποτέλεσμα ο «συνήγορος του καταναλωτή» και οι καταναλωτικές οργανώσεις να «γεμίσουν» από διαμαρτυρόμενους πελάτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!