Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η σύμβαση ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια στην Αθήνα
[Euro2day]: Η σύμβαση ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια στην Αθήνα

[Euro2day]: Η σύμβαση ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια στην Αθήνα

Μπόνους στα ΚΤΕΛ όταν πωλούν εισιτήρια εντός των λεωφορείων σε ξεχασιάρηδες ή λαθρεπιβάτες. Τα ΚΤΕΛ υποχρεούνται να εγκαταστήσουν λογισμικό και εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία.

Τη διετή σύμβαση, συνολικού κόστους 54.536.000 ευρώ, με τα ΚΤΕΛ Αττικής για τη δρομολόγηση 200 λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ανέβασε χθες στη Διαύγεια η διοίκηση του ΟΑΣΑ. Στη Διαύγεια ανέβηκε αρχικά μόνο ένα τμήμα της σύμβασης και όχι τα παραρτήματα στα οποία αναφέρονται λεπτομερώς οι όροι της συνεργασίας, όπως η αμοιβή ανά χιλιόμετρο. Τελικά αργά χθες το βράδυ αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πλήρης σύμβαση με τα παραρτήματα.

Η σύμβαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, και μπόνους στα ΚΤΕΛ όταν πωλούν εισιτήρια εντός των λεωφορείων σε ξεχασιάρηδες ή λαθρεπιβάτες. Προβλέπεται συγκεκριμένα πως «ως κίνητρο για την διασφάλιση της καταβολής κομίστρου από το επιβατικό κοινό, καθώς και για την αποφυγή του ηθικού κινδύνου της λεγόμενης «εισιτηριοδιαφυγής», οι συμβαλλόμενοι θεωρούν ως εύλογο και δίκαιο μέτρο» την καταβολή μπόνους 4% επί των εισπράξεων από την πώληση εισιτηρίων, είτε απ’ τους οδηγούς εντός των λεωφορείων των ΚΤΕΛ Α.Ε., είτε από άλλο προσωπικό των ΚΤΕΛ Α.Ε. (εκδότες εισιτηρίων, κλπ).

Προβλέπεται πως τα ΚΤΕΛ Αττικής και οι υπομισθώτριες ΚΤΕΛ Α.Ε. Κορινθίας, Εύβοιας και Επαρχίας Θηβών, υποχρεούνται στην ταξινόμηση και κυκλοφορία 200 αστικού τύπου λεωφορείων, εκ των οποίων 164 κανονικά (12 μέτρων), 30 αρθρωτά (18 μέτρων) και 6 μικρολεωφορεία (8 μέτρων).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!