Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με συμπτώματα μακράς Covid ένας στους τρεις ασθενείς
[Euro2day]: Με συμπτώματα μακράς Covid ένας στους τρεις ασθενείς

[Euro2day]: Με συμπτώματα μακράς Covid ένας στους τρεις ασθενείς

Το 37% των 270.000 ασθενών κορωνοϊού που παρακολούθησαν οι ερευνητές, ανέπτυξαν μακροχρόνια συμπτώματα Covid μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό. Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων που μολύνθηκαν με Covid-19 είχαν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μακράς Covid που διαγνώστηκε τρεις έως έξι μήνες μετά την αρχική μόλυνση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη μεγάλης κλίμακας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνας για την Υγεία, διαπίστωσε ότι το 37% των 270.000 ασθενών με Covid-19, που παρακολούθησαν, ανέπτυξαν μακροχρόνια συμπτώματα Covid μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό.

Τα πιο συνηθισμένα ήταν: Αγχος και κατάθλιψη, αναπνευστικά και κοιλιακά προβλήματα, πόνος στο στήθος και το λαιμό, πονοκέφαλοι και κόπωση. Ενώ παρόμοια μακροπρόθεσμα συμπτώματα έχουν επίσης βρεθεί σε ορισμένους ασθενείς που αναρρώνουν από τη γρίπη, αυτά ήταν σημαντικά πιο διαδεδομένα σε ασθενείς με Covid-19.

Παράγοντες όπως η ηλικία και η σοβαρότητα της λοίμωξης επηρέασαν την πιθανότητα ανάπτυξης μακροπρόθεσμων συμπτωμάτων. Οσοι είχαν νοσηλευτεί με Covid-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μακροχρόνια συμπτώματα, ενώ ήταν επίσης ελαφρώς πιο συχνά στις γυναίκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!