Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμπτώματα long Covid χτυπούν 3 στους 50 ενήλικες
[Euro2day]: Συμπτώματα long Covid χτυπούν 3 στους 50 ενήλικες

[Euro2day]: Συμπτώματα long Covid χτυπούν 3 στους 50 ενήλικες

Ποιες ηλικίες εμφανίζουν τη νόσο. Σοβαρές παρενέργειες για χιλιάδες ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο στην ποιότητα ζωής τους όσο και στην ικανότητα για εργασία. Ο παράγοντας του εισοδήματος.

Περίπου το 6,2% των ενηλίκων ή 3,5 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από παρενέργειες μακράς διαρκείας λόγω του κορωνοϊού , γεγονός που έχει επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους και στην ικανότητα εργασίας τους, σύμφωνα με τη Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία.

Eξι στους 10 από αυτούς που συμμετείχαν σε έρευνα της βρετανικής αρχής και οι οποίοι δήλωσαν ότι επηρεάτηκαν από long Covid, σημείωσαν ότι η νόσος επηρέασε την ποιότητα ζωής τους και μισοί από αυτούς ότι τους ήταν δύσκολο να εργαστούν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μακρά Covid είναι πιο διαδεδομένη σε φτωχές περιοχές. Ενας άλλος παράγοντας είναι η ηλικία -όσοι είναι κάτω των 50 ετών έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παρατεταμένων παρενεργειών από τη νόσο.

«Η μακρά Covid μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες για χιλιάδες ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που πορεί να κάνει την καθημερινότητά τους ιδιαίτερα δύσκολη», σημείωσε ο υπουργός Υγείας Sajid Javid.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!