Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμψηφίζει φόρους-εισφορές με επιδοτήσεις πανδημίας το Δημόσιο
[Euro2day]: Συμψηφίζει φόρους-εισφορές με επιδοτήσεις πανδημίας το Δημόσιο

[Euro2day]: Συμψηφίζει φόρους-εισφορές με επιδοτήσεις πανδημίας το Δημόσιο

Προ των πυλών η επιδότηση παγίων δαπανών. Περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις δικαιούχοι στην εστίαση και 3.500 σε ξενοδοχεία-καταλύματα μετά το φιλτράρισμα των αιτήσεων. Ποιοι άλλοι κλάδοι περιλαμβάνονται. Τι θα καθορίζει η υπό έκδοση απόφαση του ΥΠΟΙΚ.

Εστίαση και τουρισμός αναμένεται να λάβουν τη μερίδα του λέοντος από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ της επιδότησης παγίων δαπανών.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του με την έκδοση της σχετικής απόφασης το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ έως το τέλος του μήνα αναμένεται τα πιστωτικά σημειώματα να έχουν αναρτηθεί στις θυρίδες των πληγέντων σε Taxisnet και ΕΦΚΑ για τον συμψηφισμό των επιδοτήσεων με φόρους και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Με τα χρήματα τα οποία θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους θα μπορούν να πληρωθούν πάσης φύσεως φόροι και εισφορές έως το τέλος του έτους, αλλά τα ποσά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν με άλλο τρόπο πέραν του συμψηφισμού. Δεν πρόκειται δηλαδή κανένας να πάρει λεφτά στο χέρι, αλλά μόνο ανάσα ρευστότητας μέσω των πιστωτικών συμψηφισμού.

Οι αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν για επιδότηση παγίων δαπανών ξεπέρασαν τις 74.000 αλλά περισσότερες από τις μισές δεν πέρασαν τις «εξετάσεις». Βασικότεροι λόγοι απόρριψης η πτώση τζίρου μικρότερη του 30% πέρυσι, η δήλωση κερδών και όχι ζημιών αλλά και η κάλυψη των παγίων δαπανών τους από ενισχύσεις τις οποίες είχαν ήδη λάβει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!