Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμμαχίες λιανεμπορίου με e-πλατφόρμες έφεραν τα lockdown
[Euro2day]: Συμμαχίες λιανεμπορίου με e-πλατφόρμες έφεραν τα lockdown

[Euro2day]: Συμμαχίες λιανεμπορίου με e-πλατφόρμες έφεραν τα lockdown

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα επιχειρεί το οργανωμένο λιανεμπόριο. Ποιες αλυσίδες έκλεισαν συμφωνίες με ηλεκτρονικές πλατφόρμες παραγγελιών και διανομής. Η στρατηγική για την απόκτηση επιπλέον μεριδίων αγοράς σε συνθήκες πανδημίας.

Οι συνθήκες της πανδημίας αλλά και των γενικών απαγορευτικών επιτάχυναν σειρά επενδύσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, όσον αφορά την ηλεκτρονική τους παρουσία, αλλά και συνέργιες με ηλεκτρονικές πλατφόρμες παραγγελιοληψίας και διανομής μόλις μέσα σε διάστημα 6 μηνών.

Η αδυναμία εξυπηρέτησης του όγκου των παραγγελιών και των κατ’οίκον παραδόσεων φάνηκε πολύ νωρίς την περασμένη άνοιξη, πιέζοντας για νέες στρατηγικές εκ μέρους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα πέρα από την αξιοποίηση των ιδιόκτητων στόλων και των ταχυμεταφορικών εταιρειών να στραφούν και στις πλατφόρμες ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Το άνοιγμα σε συνεργασίες με εταιρίες διανομής πραγματοποίησε πρώτη η αλυσίδα Σκλαβενίτης, η οποία ανακοίνωσε κατά το πρώτο lockdown τη συνεργασία της με την πλατφόρμα της e-food.gr , αφενός για την πραγματοποίηση παραγγελιών αλλά και για τη διανομή τους στον πελάτη. Η υπηρεσία εξυπηρετεί ήδη τους πελάτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Ασπρόπυργο, ενώ κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η επέκταση της συνεργασίας και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Λίγο πριν το δεύτερο σκληρό lockdown εγκαινιάστηκε επίσης η συνεργασία της Box της Cosmote με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Μασούτης και Κρητικός , δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παραγγέλνουν τα προϊόντα των συγκεκριμένων αλυσίδων σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!