Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμφωνία του OPEC+ για παράταση στη μείωση της προμήθειας πετρελαίου
[Euro2day]: Συμφωνία του OPEC+ για παράταση στη μείωση της προμήθειας πετρελαίου

[Euro2day]: Συμφωνία του OPEC+ για παράταση στη μείωση της προμήθειας πετρελαίου

Η μείωση-ρεκόρ των 9,7 εκατ. βαρελιών της πετρελαϊκής παραγωγής θα παραταθεί έως το τέλος Ιουλίου, και στη συνέχεια θα περιοριστεί στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ο OPEC συμφώνησε να παρατείνει για έναν μήνα αρχικά την μείωση της προμήθειας πετρελαίου, στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με πηγή του Οργανισμού που επικαλείται το Reuters.

Ο OPEC, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους πραγματοποιούν σήμερα διαβουλεύσεις για την παράταση της μείωσης της παραγωγής μέχρι το τέλος Ιουλίου, μετά τον διπλασιασμό των τιμών τους τελευταίους δυο μήνες, λόγω των προσπαθειών τους να αποσύρουν σχεδόν το 10% της παγκόσμιας προμήθειας από την αγορά.

Σύμφωνα με προσχέδιο διακήρυξης που έχει δει το Reuters, η λεγόμενη ομάδα OPEC+ αναμένεται να απαιτήσει από χώρες όπως η Νιγηρία και το Ιράκ, που υπερέβησαν τις ποσοστώσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο, να αντισταθμίσουν με επιπλέον μειώσεις τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Ο OPEC+ είχε αρχικά συμφωνήσει τον Απρίλιο να μειώσει την παραγωγή του κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο διάστημα Μαΐου-Ιουνίου, για να ενισχύσει τις τιμές που είχαν καταρρεύσει λόγω της κρίσης του κορωνοϊου. Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να περιοριστούν στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!