Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμφωνία συνεργασίας με ΗΠΑ στην τεχνολογική έρευνα
[Euro2day]: Συμφωνία συνεργασίας με ΗΠΑ στην τεχνολογική έρευνα

[Euro2day]: Συμφωνία συνεργασίας με ΗΠΑ στην τεχνολογική έρευνα

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας συμφωνία συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Τη συμφωνία εκ μέρους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Mike Pompeo, ενώ παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν από την Ελληνική Κυβέρνηση οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για την έρευνα και την καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας και Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης και από τις ΗΠΑ, ο Υφυπουργός Άμυνας και επικεφαλής Τεχνολογίας κ. Michael Kratsios και ο Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Με τη συμφωνία, οι δύο χώρες δεσμεύονται να καθιερώσουν μια επίσημη βάση συνεργασίας στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας που θα διευρύνει και θα ενισχύσει την διεξαγωγή συνεργατικών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και θα ενθαρρύνει την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της συνεργασίας αυτής προς το οικονομικό και κοινωνικό τους όφελος.

Μιλώντας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στην τελετή, ο Υφυπουργός, κ. Χρ. Δήμας, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Mike Pompeo και τον Ελληνικής καταγωγής Υφυπουργό Άμυνας και Επικεφαλής Τεχνολογίας, κ. Michael Kratsios, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη, επισήμανε:

«Η Ελλάδα ναι μεν είχε από το 1980 διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ στην έρευνα και την τεχνολογία, ήταν, όμως, ανενεργή και έχριζε επικαιροποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!