Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμφωνία Ουγγαρίας – Ρωσίας για την προμήθεια φυσικού αερίου
[Euro2day]: Συμφωνία Ουγγαρίας – Ρωσίας για την προμήθεια φυσικού αερίου

[Euro2day]: Συμφωνία Ουγγαρίας – Ρωσίας για την προμήθεια φυσικού αερίου

Η νέα συμφωνία με την Gazprom θα ισχύει για 15 χρόνια με το ενδεχόμενο τα υπάρξουν τροποποιήσεις όσον αφορά στις ποσότητες μετά από 10 χρόνια.

Η Ουγγαρία υπέγραψε με την Ρωσία μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2021, ανακοίνωσε σήμερα στην σελίδα του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, ο οποίος είχε στην Αγία Πετρούπολη συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

«Η νέα συμφωνία με την Gazprom θα ισχύει για 15 χρόνια με το ενδεχόμενο τα υπάρξουν τροποποιήσεις όσον αφορά στις ποσότητες μετά από 10 χρόνια. Η Gazprom θα προμηθεύει ετησίως την Ουγγαρία με 4,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» έγραψε ο Σιγιάρτο, διευκρινίζοντας ότι τα 3,5 δισ.κ.μ θα διοχετεύονται μέσω της Σερβίας και 1 δις.κ.μ μέσω της Αυστρίας.

Ο Σιγιάρτο ανέφερε επίσης ότι χάρη στην νέα συμφωνία η Ουγγαρία θα αγοράζει φυσικό αέριο «με πολύ πιο συμφέρουσα τιμή, από αυτή που προέβλεπε η ισχύουσα συμφωνία, της οποίας λήγει η ισχύς».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!