Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμφωνία Evergrande με ομολογιούχους για την καταβολή τόκων ομολόγων
[Euro2day]: Συμφωνία Evergrande με ομολογιούχους για την καταβολή τόκων ομολόγων

[Euro2day]: Συμφωνία Evergrande με ομολογιούχους για την καταβολή τόκων ομολόγων

Η θυγατρική Hengda Real Estate διαπραγματεύτηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων ομολόγου διάρκειας έως το 2025, που πρέπει να καταβληθούν μέχρι αύριο. Αδιευκρίνιστο ακόμα πώς θα γίνουν άλλες πληρωμές εντός προθεσμίας. Η Κίνα έχει τα εργαλεία για να αποτρέψει μια συστημική κρίση λέει το ΔΝΤ.

Ο κινεζικός γιγαντιαίος όμιλος των ακινήτων σε ολοένα μεγαλύτερη δυσκολία Evergrande ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών.

Σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Σεντζέν (νότια Κίνα), η διεύθυνση του ομίλου, ο οποίος κινδυνεύει με κατάρρευση καθώς τα χρέη του φθάνουν τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε πως μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μιας ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Evergrande θα αποπληρώσει έτσι 232 εκατ. γιούαν (30,5 εκατ. ευρώ) που όφειλε να καταβάλει μέχρι αύριο Πέμπτη για το ομόλογο αυτό, με επιτόκιο 5,8%, που είχε διατεθεί στην εσωτερική αγορά.

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του σχεδίου της για την καταβολή τόκων, λέγοντας μόνο πως το ομόλογο «έχει ήδη επιλυθεί μέσω ιδιωτικών διαπραγματεύσεων», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Evergrande πρέπει επίσης να καταβάλει 83,53 εκατ. δολαρίων για κουπόνι offshore δολαριακού ομολόγου αύριο Πέμπτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!