Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η συμφωνία Αθήνας-Παρισιού για τα Rafale και ο ρόλος της… Μέρκελ
[Euro2day]: Η συμφωνία Αθήνας-Παρισιού για τα Rafale και ο ρόλος της… Μέρκελ

[Euro2day]: Η συμφωνία Αθήνας-Παρισιού για τα Rafale και ο ρόλος της… Μέρκελ

Το colpo grosso με τα εξοπλιστικά, η αντίδραση του Βερολίνου και τι φωτογραφίζει το ανακοινωθέν των MED7. Πρόσω ολοταχώς για την 8η αξιολόγηση μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Στην Αθήνα ο Ρεκγλίνγκ για διαβουλεύσεις.

Βερολίνο ανταπόκριση,

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κρατήσει στον κρατικό κορβανά σημαντικά ταμειακά αποθέματα. Η απόφαση να μην βάλει τα 600 εκατομμύρια -που είναι η αύξηση των αμυντικών δαπανών- στην γενική ρήτρα διαφυγής του 2020, αφαιρεί το οποιοδήποτε άμεσο «δικαίωμα» πίεσης από χώρες, όπως η Γερμανία που δεν είδαν με καλό μάτι την συμφωνία Αθηνών-Παρισιού για τα Rafale .

Όπως σχολίασε διπλωματική πηγή από το Βερολίνο, οι εξαγγελίες αυτές είναι δίκοπο μαχαίρι για την Καγκελάριο. Όπως εξήγησε η πηγή, από την μια η κ. Μέρκελ θέλει την αποκλιμάκωση – η οποία ξεκίνησε με την απόσυρση του Oruc Reis – και την έναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να αποφευχθούν τα περιοριστικά μέτρα κατά της Αγκυρας, από την άλλη «θα ήθελε πολύ να συμμετέχει στις πωλήσεις εξοπλιστικών προς την Ελλάδα». Αλλωστε ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων γερμανικής κατασκευής φρεγατών ΜΕΚΟ θα μπορούσε να είναι δέλεαρ για το Βερολίνο.

Σίγουρα, οι πωλήσεις προς την Τουρκία -έστω και ατύπως- δεν συγκρίνονται με όποιες πωλήσεις θα μπορούσαν να γίνουν προς την Ελλάδα. «Αλλά η Γερμανία είναι Γερμανία (Germany is Germany).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!