Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι σημαίνει για το Χρηματιστήριο η απώλεια των 900 μονάδων
[Euro2day]: Τι σημαίνει για το Χρηματιστήριο η απώλεια των 900 μονάδων

[Euro2day]: Τι σημαίνει για το Χρηματιστήριο η απώλεια των 900 μονάδων

Επανήλθαν οι πωλητές γύρω στα ψυχολογικά όρια της αγοράς. Σε ποια τεχνικά επίπεδα μπορούν να πιέσουν περαιτέρω την αγορά. Ποια είναι τα τεχνικά σημεία με σημασία σε ότι αφορά τους βασικούς δείκτες. Η αδυναμία σε επίπεδο τζίρου.

Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την κίνηση χαμηλότερα των 900 μονάδων και η προσπάθεια επαναφοράς δεν στέφθηκε με επιτυχία. Η αδυναμία των τραπεζικών μετοχών συνεχίστηκε, αλλά σαφώς πιο επιφυλακτικά.

Τεχνικά ο δείκτης των τραπεζών συνεχίζει να απαιτεί αυξημένη προσοχή για όσο διάστημα παραμένει χαμηλότερα της ζώνης των 565 μονάδων. Για τη σχετική βελτίωση της τεχνικής εικόνας απαιτείται κλείσιμο υψηλότερα των 564 μονάδων (ημερήσιο “stop short”), με ενδιάμεσες στηρίξεις στις 541, 545-546 (διέρχονται οι εκθετικοί ΚΜΟ 30, 60 και 90 ημερών) και 550 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 90 εβδομάδων). Δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και χαμηλότερα την περιοχή των 500-510 μονάδων σε διόρθωση αρχικά, όπου εδράζουν οι εκθετικοί μέσοι όροι 200 ημερών και 60 εβδομάδων, προκειμένου να «πάρει» φόρα.

Σε επίπεδο θεμελιωδών, οι τιμές των περισσότερων μετοχών του Χ.Α. έχουν σημειώσει αξιοσημείωτο ράλι και οι αποτιμήσεις των εταιρειών αυτών είναι πλέον αρκετά πιο απαιτητικές σε σχέση με ένα έτος πριν και παρά τους υπαρκτούς κινδύνους, η χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται να προεξοφλήσει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών μια καλύτερη χρονική περίοδο σε ό,τι αφορά το ΑΕΠ, τις επενδύσεις, την κατανάλωση, τις θέσεις εργασίας και τα εταιρικά κέρδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!