Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι σημαίνει η αναβάθμιση της οικονομικής διπλωματίας
[Euro2day]: Τι σημαίνει η αναβάθμιση της οικονομικής διπλωματίας

[Euro2day]: Τι σημαίνει η αναβάθμιση της οικονομικής διπλωματίας

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού υπηρεσιών, μετά την νομοθετική ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει τη μεταφορά του Enterprise Greece και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, στο ΥΠΕΞ, τόνισε ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης.

Στην προσπάθεια που γίνεται για τον εκσυχρονισμό των υπηρεσιών της οικονομικής διπλωματίας και τον εξοπλισμό του ΥΠΕΞ με τα κατάλληλα εργαλεία για το Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, κατά την παρουσίαση της τεχνικής βοήθειας που θα λάβει η χώρα μας από τον ολλανδικό οργανισμό RVO, με τίτλο “Restructuring and reforming economic diplomacy in Greece”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του ΥΠΕΞ, με την συμμετοχή και του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και προέδρου της Enterprise Greece, Γιάννη Σμυρλή, παρουσία της πρέσβεως της Ολλανδίας στην Ελλάδα, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της RVO.

Ο κ. Φραγκογιάννης στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών, μετά την νομοθετική ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει τη μεταφορά του Enterprise Greece και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, στο υπουργείο Εξωτερικών.

“Ταξίδεψα με τον πρωθυπουργό στην Ολλανδία πριν την εμφάνιση της πανδημίας, και αναζητήσαμε μια γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και για αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις ελληνικές εταιρείες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον” ανέφερε ο κ. Φραγκογιάννης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!