Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σφοδρή επίθεση ξενοδόχων Μαγνησίας στο υπ. Τουρισμού: Δημιουργεί… adventure tourism
[Euro2day]: Σφοδρή επίθεση ξενοδόχων Μαγνησίας στο υπ. Τουρισμού: Δημιουργεί… adventure tourism

[Euro2day]: Σφοδρή επίθεση ξενοδόχων Μαγνησίας στο υπ. Τουρισμού: Δημιουργεί… adventure tourism

Μιλά για αψυχολόγητες ενέργειες του Υπουργείου, πρόχειρες, που οδηγούν τους ξενοδόχους ξανά σε απόγνωση.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είχαμε εκφράσει την ικανοποίησή μας, διότι όλο και πιο συχνά ακουγόταν και από κυβερνητικά χείλη πλέον η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου τουρισμού», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων νομού Μαγνησίας.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, “χαθήκαμε στη μετάφραση”. Το “νέο μοντέλο τουρισμού”, που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο, περιγράφει την υποχρέωση ύπαρξης δωματίων απομόνωσης-καραντίνας στα ελληνικά ξενοδοχεία. Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα μοντέλο “adventure tourism” και σε έναν τουρισμό εκπλήξεων.

Δεν μπορεί κανείς φαίνεται να καταλάβει ότι και μόνον η ανακοίνωση, ότι και μόνον η γνωστοποίηση ότι τα ξενοδοχεία της Ελλάδος θα έχουν δωμάτια που θα φιλοξενούν κρούσματα είναι αποτρεπτική για τους πελάτες να επισκεφθούν τα ξενοδοχεία. Επίσης, πρώτον, καταδικάζει τις περιοχές όπου ήδη έχει βρεθεί ξενοδοχείο αναφοράς και σε αυτά τα ξενοδοχεία δεν θα χρειάζεται να δεσμευτούν δωμάτια και δεύτερον, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ξενοδοχείων, αυτών που θα έχουν τέτοια δωμάτια και αυτών που δεν θα έχουν.

Ακόμη και να αποσυρθεί αυτή η ΚΥΑ, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Σε όλους τους τόνους, τις προηγούμενες ημέρες, ενημερώναμε το Υπουργείο ότι με τέτοιες τιμές δεν μπορούν να βρεθούν ξενοδοχεία αναφοράς. Παρατηρούμε, με μεγάλη λύπη μας, να είναι και πάλι στο απυρόβλητο τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!