Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σεντένο: Βαθιά και αναπόφευκτη η ύφεση
[Euro2day]: Σεντένο: Βαθιά και αναπόφευκτη η ύφεση

[Euro2day]: Σεντένο: Βαθιά και αναπόφευκτη η ύφεση

Το Eurogroup πρέπει να εξασφαλίσει ισότιμους όρους στήριξης για όλα τα κράτη-μέλη, διαμήνυσε ο Μάριο Σεντένο. Δάνεια ως 2% του ΑΕΠ με ευνοϊκούς όρους και μεγάλες ωριμάνσεις.

H ύφεση στην ευρωζώνη θα είναι βαθιά και αναπόφευκτη, τόνισε ο πρόεδρος του Eurgogroup Μάριο Σεντένο, τονίζοντας ότι δεν έχουν όλες οι χώρες τις ίδιες δυνατότητες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Για τον λόγο αυτό, σημείωσε ο κ. Σεντένο, το Eurogroup πρέπει να εξασφαλίσει ισότιμους όρους στήριξης για όλες τις χώρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σεντένο, το σημερινό Eurogroup καλείται να συμφωνήσει στα χαρακτηριστικά και στις λεπτομέρειες της στήριξης που θα παρασχεθεί μέσω του ESM στα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

Όλα τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν ως και 2% του ΑΕΠ τους σε δάνεια με ευνοϊκούς όρους και μεγάλες ωριμάνσεις. Το ποσό αυτό θα καλύψει δαπάνες που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με τον τομέα της υγείας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το εργαλείο αυτό θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα Μαΐου.

Στη συνέχεια και αφότου υπάρξει συμφωνία στα χαρακτηριστικά αυτού του εργαλείου, το Eurogroup θα είναι σε θέση να επικεντρωθεί στο ταμείο ανάκαμψης της ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!