Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σενάριο επαναφοράς του τουρισμού το… 2024
[Euro2day]: Σενάριο επαναφοράς του τουρισμού το… 2024

[Euro2day]: Σενάριο επαναφοράς του τουρισμού το… 2024

Αμφίβολη η ολική επάνοδος του ελληνικού τουρισμού στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το 2024. Οι προβλέψεις για τις αφίξεις ξένων επισκεπτών και ταξιδιωτικών εισπράξεων. Πάνω από 50% η πτώση φέτος έναντι του 2019.

Αντιμέτωπο με την προοπτική ενός ανηφορικού τούνελ πενταετίας, τουλάχιστον μέχρι το 2024, φέρνουν τον ελληνικό τουρισμό πρόσφατες προβλέψεις.

Σενάριο το οποίο, εφόσον επαληθευτεί, προδιαγράφει ένα εκτεταμένο «εύφλεκτο» σκηνικό από το οποίο θα υποχρεωθεί να διέλθει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις πολιτικές εξελίξεις, το οικοσύστημα της οικονομίας και τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Ο τουριστικός «υδροκεφαλισμός» που εμφάνισε η ελληνική οικονομία τη δεκαετία που πέρασε, αποδείχθηκαν η μόνη αποτελεσματική άμυνα που κατόρθωσε να επιστρατεύσει για την επιβίωσή της στην εποχή των μνημονίων. Η συνταγή, όμως, που λειτούργησε ως θεραπεία τη δεκαετία 2010-2029 εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα στην εποχή της πανδημίας Covid-19.

Μια πανδημία που θα μπορούσε να αποτελεί extreme σενάριο σε sci-fi ταινία αλλά αποκάλυψε σε όλη την ελληνική κοινωνία αυτό που γνώριζαν μόνο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του τουρισμού. Ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (INSETE, στοιχεία 2018) η άμεση συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ελλάδας έφθανε το 11,7% ενώ η συνολική (άμεση και έμμεση) συμβολή του εκτοξευόταν στο 25,7% έως 30,9% του ΑΕΠ της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!