Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Self-tests: Μοιράζονται στα φαρμακεία, πώς θα διανεμηθούν στους πολίτες
[Euro2day]: Self-tests: Μοιράζονται στα φαρμακεία, πώς θα διανεμηθούν στους πολίτες

[Euro2day]: Self-tests: Μοιράζονται στα φαρμακεία, πώς θα διανεμηθούν στους πολίτες

Από Τετάρτη θα διατίθενται στα φαρμακεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ως την Παρασκευή στην περιφέρεια. Οι οδηγίες του ΠΦΣ για τη διάθεση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα.

Ξεκίνησε σήμερα η αποστολή των self-tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στα φαρμακεία απομακρυσμένων νησιών και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή, 9 Απριλίου, να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες οι 11.000 φαρμακεία της χώρας και να έχει ξεκινήσει η διάθεσή τους, σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς.

Οπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη , «στόχος είναι την Τετάρτη να διατίθενται από τα φαρμακεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν σε πρώτη φάση τους μαθητές λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς… Είναι όμως σημαντικό να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση. Να μη νομίζει όποιος έχει αρνητικό ατομικό τεστ ότι μπορεί να ησυχάζει, να χαλαρώνει, να συνωστίζεται. Αλλά να συνεχίσει να φοράει τη μάσκα του, να τηρεί τις αποστάσεις, να εφαρμόζει τα μέτρα ατομικής υγιεινής».

Στη συνέχεια, η διάθεση θα συνεχιστεί στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18-67 ετών και, τέλος, στους άνω των 67. Ο κάθε πολίτης δικαιούται ένα δωρεάν self-test την εβδομάδα, τέσσερα τον μήνα, για διάστημα δύο μηνών, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής του ταυτότητας από το φαρμακείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!