Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε «σταθερό» αναβάθμισε το outlook της Αυστραλίας η S&P
[Euro2day]: Σε «σταθερό» αναβάθμισε το outlook της Αυστραλίας η S&P

[Euro2day]: Σε «σταθερό» αναβάθμισε το outlook της Αυστραλίας η S&P

Η οικονομία της Αυστραλίας ανακάμπτει χάρη στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και το πακέτο τόνωσης της δραστηριότητας που προώθησε η κυβέρνησή της, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Ο S&P Global Ratings αναβάθμισε σήμερα την προοπτική του δημόσιου χρέους της Αυστραλίας σε «σταθερή» από «αρνητική», κάτι που σημαίνει ότι η χώρα θα διατηρηθεί στην περιπόθητη βαθμίδα «AAA» του ενός από τους επιλεγόμενους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, που επικαλέστηκε την «ταχεία οικονομική ανάκαμψη» της μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η οικονομία της Αυστραλίας, το μέγεθος της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1,55 τρισεκ. αμερικανικά δολάρια, ανακάμπτει χάρη σε αυτή που θεωρείται επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και το πακέτο τόνωσης της δραστηριότητας που προώθησε η κυβέρνησή της.

Ο S&P εξήγησε πως είναι βέβαιος πως το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί προς το 3% του ΑΕΠ τα επόμενα 2 ως 3 χρόνια, ενώ έφθασε το 10% τον Ιούνιο του 2021, τον μήνα που ολοκληρώνεται το οικονομικό έτος.

Η αντίδραση της κυβέρνησης, οι πολιτικές που εφάρμοσε και η ανάκαμψη της οικονομίας «μείωσαν τους πτωτικούς κινδύνους ως προς οικονομική και δημοσιονομική προοπτική» του οίκου για την Αυστραλία, εξήγησε ο S&P στην ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ καλωσόρισε την εξέλιξη, που χαρακτήρισε «περίτρανη» έκφραση «εμπιστοσύνης» των οίκων αξιολόγησης στην οικονομική πολιτική της συντηρητικής κυβέρνησης της Αυστραλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!