Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σχοινάς: Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για τους πλούσιους
[Euro2day]: Σχοινάς: Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για τους πλούσιους

[Euro2day]: Σχοινάς: Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για τους πλούσιους

«Πρέπει να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μας μοντέλο, το οποίο βασίζεται σε μια ισορροπία μεταξύ συλλόγων και εθνικών αγώνων, και έχει σκοπό να διασφαλίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού με ανοιχτό και χωρίς διακρίσεις τρόπο», υπογράμμισε.

Στο πλευρό της UEFA τάχθηκε η Κομισιόν καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ξεκίνησε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής «σούπερ λιγκ», αναφέρει ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο Politico.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για τους λίγους να στρεβλώσουν τον παγκόσμιο και ευρύ χαρακτήρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς -σύμφωνα με το έντυπο- και επισημαίνει ότι «o ευρωπαϊκός τρόπος ζωής δεν είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που προορίζεται για τους πλούσιους και τους ισχυρούς».

Ο Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις όπως σημειώνει το άρθρο, «καθώς τα όργανα διοίκησης του αγωνίσματος στοχεύουν να εμποδίσουν τις ελίτ ομάδες της Ευρώπης να δημιουργήσουν ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ειδικότερα εξηγεί ότι «επιβάλλουν απαγορεύσεις σε πιθανούς παίκτες του πρωταθλήματος να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και σε άλλα μεγάλα τουρνουά, σύμφωνα με επιστολή που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από τη FIFA και υπογράφεται από παγκόσμιους επικεφαλής του ποδοσφαίρου».

«Ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν, ο οποίος υπέγραψε την επιστολή, συναντήθηκε τους τελευταίους μήνες με τον Σχοινά και άλλους ανώτερους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ για μια σειρά θεμάτων, από εμβόλια έως δράση για το κλίμα. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη διασφάλισης της αλληλεγγύης στον ευρωπαϊκό αθλητισμό, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν για τις συναντήσεις», σημειώνει το Politico.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!